Outdoor therapie en coaching

Buiten zijn geeft vrijheid

Outdoor therapie en coaching betekent buiten in beweging zijn. Niet alleen  denken en praten, maar in de natuur aan de slag met opdrachten die je  bewust maken van je lichaam, van wat er in je omgaat en van waar je sterk in bent. In dit proces wordt ook duidelijk hoe je in het dagelijks leven omgaat  met situaties en waar je tegenaan loopt. Je leert vanuit de praktijk hoe je op  een positieve manier hier verandering in kan brengen. Door buiten in beweging te zijn en opdrachten uit te voeren, ga je op een andere manier aan de slag met je hulpvraag. Dat geeft een verfrissende blik, omdat je niet alleen aan het denken en praten bent. Je wordt je bewust van je lichaam en wat er in je omgaat. Je laat zien hoe je in het dagelijks leven omgaat met situaties en leert vanuit de praktijk.

Voordelen van outdoor

Buiten zijn en in beweging komen is niet alleen gezond, het brengt ook  gedachten tot rust. Wanneer we in de buitenlucht zijn en bewegen komen er in ons lichaam endorfines (gelukshormonen) vrij, waardoor somberheidsklachten afnemen en je mentale balans beter wordt. Door gesprekken te combineren met lichamelijke beweging, leer je om beter te luisteren naar je eigen lichaam. Als je buiten bent verandert je uitzicht; je krijg letterlijk nieuwe perspectieven. Dat zorgt er weer voor dat je minder ‘vast’ blijft zitten. De natuur reikt ons volop metaforen aan. Ze kunnen symbool staan voor mooie en minder mooie dingen in je leven. Ze opmerken kan waardevolle inzichten geven. 

Een ervaring van een cliënt: “Tijdens de outdoor-sessie voelde ik hoe frustraties me in de weg staan. Ik ben me nu ook in het dagelijks leven veel meer bewust van wat ik voel en wat er in me omgaat, ik laat me minder belemmeren en weet waar ik naar toe wil.”

Hoe werkt het?

Hoe werkt het? We bespreken jouw situatie of hulpvraag in de buitenlucht. En we gaan er actief mee aan de slag, bijvoorbeeld met een sportieve uitdaging of met een rustige opdracht in de natuur. Uiteindelijk kun je ook op andere momenten in je dagelijks leven teruggrijpen op de ervaringen die je opdoet tijdens de coaching/ therapie. 

Tekst over de verschillende vormen van outdoor en link/aanmeldknop. Tekst: Aan de rand van het Veerse bos... 

.........

Impact

Door te gaan doen, merk je in de praktijk waar je tegenaan loopt. Maar ook waar je sterk in bent of wat jou kracht geeft. De situatie zelf beleven heeft veel meer impact dan alleen maar praten, zodat je ook op andere momenten en in dagelijkse situaties ‘terug kunt pakken’ naar je ervaringen tijdens de coach/therapie sessie.

Een ervaring van een cliënt: “Met sport kom ik sneller dichtbij mijn gevoel, zeker als ik uitgeput raak.”