Dog assisted therapie en coaching

Kom kennismaken met mijn hond Flow

Tijdens de dog assisted coaching of therapie maak je kennis met mijn hond Flow. Flow is officieel gekeurd als therapiehond. Hij zal je uitnodigen om contact met hem te  maken. Hij doet dit met veel enthousiasme, op een speelse en niet bedreigende  manier. Met de hulp van Flow begeleid ik je om inzicht te krijgen in jezelf en wat jou uit  balans brengt. 

Hondentaal

Een hond denkt niet, oordeelt niet en stapt niet op je af uit beleefdheid. Een hond heeft maar één taal en dat is lichaamstaal; puur, echt en in ‘het hier en nu’. Wij mensen communiceren onderling ook voor het grootste gedeelte met lichaamstaal,  maar zijn ons daar vaak niet bewust van.

Spiegel

Door de reacties van Flow tijdens de coach- of therapiesessie wordt je je bewust van  het effect dat jouw gedrag heeft op de hond en andersom. Het geeft inzicht in wat er in  je omgaat; Flow houdt je als het ware een spiegel voor. Werken met honden heeft veel  voordelen. Ze leven van nature in een roedel en hebben daarom een natuurlijke drang  om aansluiting te zoeken. Hij wil dus ook graag contact met jou maken. Hondentaal is  gericht op non-verbale communicatie, honden reageren op je intenties,  gemoedstoestand en lichaamstaal. Doordat een hond niet (alleen) reageert op wat je  zegt, maar op wat je doet en hoe je je voelt, kan een hond je bewust maken van je  gedrag en gevoelens. Honden geven je eerlijke feedback en kunnen emotionele steun  bieden. 

Hoe werkt het?

Aan de hand van oefeningen en reflectie wordt de verbinding gemaakt tussen de  coach-/hulpvraag en de dagelijkse praktijk. Ik help je om deze vertaalslag te maken. Stapje voor stapje ga je samen met Flow tools ontdekken om met situaties om te gaan  in het dagelijks leven. Zonder oordeel begeleid ik het proces, zodat je uit de sessie kunt  halen wat voor jou belangrijk is. 

Iets voor jou?

Zit je vast en kom je er zelf niet verder mee? Door coaching of therapie met hulp van  honden krijg je inzicht in jezelf en wat jou uit balans brengt. Het helpt je je krachtiger te  voelen en geeft je handvatten om met voor jou lastige situaties om te gaan. Benieuwd  of dog assisted coaching of therapie ook geschikt is voor jou? Lees er hier (link) meer over en/of neem even contact met me op. Ik begeleid je graag in jouw proces!

 voor wie 

Flow:
Flow is geboren op 11-12-'13. Flow is gekeurd en geschikt bevonden als therapiehond. 
Wil je een keer kennismaken met Flow, of gewoon meer weten, stuur mij dan even een berichtje of bel mij.

Tijdens het coachen werken we met respect voor mens en dier.