Creatieve therapie en coaching

Geen woorden, maar creƫren

Communiceren kun je op heel veel manieren doen. Meestal uitten we onszelf met woorden. Maar je kunt ook via een heel andere taal iets overbrengen of vertellen; namelijk met je creativiteit. Met expressieve uitingsvormen, zoals tekenen, schilderen of boetseren, spreek je een deel van je innerlijk aan waar in ons drukke snelle leven niet vaak naar geluisterd wordt. Het spreekt vaak  boekdelen over wat er in je omgaat, geeft inzicht in hoe je je echt voelt. 
Creatieve therapie geeft de mogelijkheid om grip te krijgen op problemen en  om anders met jezelf of situaties om te leren gaan. 

Hoe werkt beeldende coaching/therapie

Tijdens een coaching- of therapiesessie met creatieve uitingsvormen wordt veel duidelijk uit wat je maakt, de manier waarop je werkt en wat ermee wordt uitgedrukt. Je uitingen zeggen iets over jou! Ze vormen het uitgangspunt voor onze gesprekken. We evalueren het proces en brengen er verdieping in aan. Belangrijk is om te beseffen dat het niet gaat om de prestatie, maar om het uiten van jezelf. Het is niet nodig om creatieve aanleg te hebben of ervaring met creatieve werkvormen. Jouw werk is van jou en mag mee naar huis worden genomen. 

Logica brengt ons van A naar B, verbeelding brengt ons overal.
– Albert Einstein –

Voordelen van creatieve coaching of therapie

Met creatieve middelen kun je op een veilige manier uiting te geven aan  onderwerpen, gevoelens en gedachten waarin je je kwetsbaar voelt, waaraan  je geen woorden kunt geven of waarin je je wilt ontladen. Een probleem,  eigen gedrag en gevoelens worden op een andere manier inzichtelijk gemaakt. Je gaat op een ontspannen manier en spelenderwijs aan de slag met  persoonlijke ontwikkeling.  

Om je gezicht te zien gebruik je een spiegel.
Om je ziel te zien een kunstwerk.
– George Bernard Shaw –